Web de Can Parellada

Cabalgata de Reyes 2.006

Els Tres Reis Mags d'Orient, són treis reis que venien d'orient, que, segons el Nou Testament, repartiren regals a Jesús al seu naixement, i, com és ben sabut pels nens, des d'aleshores, vénen entre el dia cinc i sis de gener i reparteixen regals als nens que han fet bondat, segons els ha explicat els seu patge Gregori.

Els tres reis són: " El rei Melcior" és de pell clara, perquè ve d'un país on la gent tenia la pell d'aquest color. Tot i ser el més jove dels tres reis té l'aspecte més vell, amb la barba i els cabells totalment blancs, ja que el Jesuset el castigà per fer mostra innecessària de la seva força i joventut. Reparteix les galindaines entre els nens.

" El rei Gaspar" és de pell clara i té els cabells castanys, perquè ve d'un país on la gent és així. Com Melcior va vestit segons l'estil gòtic. Reparteix les joguines entre els nens.

" El rei Baltasar" és de pell negra i va vestit segons l'estil dels àrabs, perquè ve d'un país on la gent és així. S'encarrega de repartir el carbó entre els nens que no han fet bondat. Vénen cada any amb els seus camells des d'Orient fins a les cases dels nens. Les recorren totes en una sola nit.

Cal preparar-los menjar i beure per als camells, ja que és l'única nit que menjaran. Els nens que saben de lletra els han d'escriure una carta en la qual els demanen tot el que desitgen. Els Reis actuaran d'acord amb aquesta carta i segons com s'hagin portat.